Haber

İmamoğlu: Cesur demokrasi için cesur lider lazım

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Gazete Oksijeniİmamoğlu, yazısında, “Toplumun yenilenme, değişim ve dönüşüm arzusunun gerisinde kaldık. Milletimizi yorgun, kopuk, modası geçmiş ama daha da baskıcı hale gelen bu güce teslim ettik. yaşlandıkça.”

İmamoğlu, “Hatalarımızdan ders çıkarıp, milletimizin önümüzdeki dönemdeki değişim arzusunu hayata geçirecek bir politika inşa etmeliyiz” sözlerini kullanarak, “Bunun için yeni yaklaşımlar, yeni bir dil, yeni bir kadro, yeni bir teşkilat, kısacası yeni bir siyasete ihtiyaç var. Ancak yenilenmiş, cesur ve dönüştürücü bir siyasete ihtiyaç var. Siyasetle bu karanlık tünelden çıkıp Cumhuriyetimizin temeli olan medeniyet sıçramasını gerçekleştirebiliriz.”

İmamoğlu, “Geleneksel siyasi kurumlar yeni ihtiyaçları karşılayamıyor. Türkiye dahil birçok ülkede siyasi rejimler değişirken, evrensel demokratik değerleri tehdit eden otoriter anlayışlar güçleniyor.”

Küresel ısınma, çevre krizi, sistematik olmayan göç ve ekonomi gibi zorluklara değinen İmamoğlu, “Türkiye’nin genç insan kaynağı, doğal ve kültürel zenginlikleri, tarihi tecrübesi, yenilik hevesi, jeopolitik önemi ve en önemlisi, dönüşümün kendisi bizim en büyük sermayemizdir.” Olasılıklara işaret etti.

Yerelden siyaset kurma önerisi

“Çevre krizine karşı doğayı, yoksulluğa karşı halkçı politikaları, kutuplaşma yerine toplumsal kucaklaşmayı, kültürel ve tarihi mirasın ayrım gözetmeksizin tüm zenginliğiyle korunmasını ve toplumla etkin bir iletişim içinde yerel siyasetle yürütülmesini öneriyorum.” dedi İmamoğlu. “Ulusal bir strateji ile ele alınmalı. Yerinde durmayan, gücünü yerelden almayan bir kalkınma başarısızlığa mahkumdur. Bu nedenle kalkınma yerel aktörler ışığında, yerel aktörlerle planlanarak yapılmalıdır.” koşullar.”

İmamoğlu, “Merkezi yönetim yerel gücü temsil eden belediye başkanlarını siyasi gerekçelerle görevden almamalı, kayyum atamamalı” dedi.


İBB Lideri İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal KılıçdaroğluFotoğraf: ANKA Temsilcisi

Cesur ve demokratik liderliğe vurgu

“Yeni ve demokratik bir siyasi hayatın inşası ancak Türkiye’nin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kendisini kökten yenilemesi ve önümüzdeki dönemin ihtiyaçlarına cevap vermesiyle mümkündür.” demokratik ve güçlü liderlik.

Kürt ve Alevi sorununa gönderme

“Cesur bir demokrasi için cesur liderlik gerekir” diyen İmamoğlu, “Demokratik liderlik başta Kürt ve Alevi sorunu olmak üzere ülkenin açık yaralarını sarmak için gerekli zemini titizlikle kurar. Risk almaktan kaçınmaz. Cesur bir duruş sergiler. ülkemizin birliğini güçlendirecek çözümler için kararlı ve kararlı irade. Bu irade, Türkiye’nin köklü dönüşümü için kaçınılmaz bir zorunluluktur” diye yazdı.

“Güçlü liderlik; kararlılık, tutarlılık, samimiyet, toplumla empati kurabilme, toplumun sorunlarıyla ilgilenme hassasiyeti, farklı fikirleri toplumda birlik içinde sentezleyebilme, toplumsal sorunlara ve farklı konumlara karşı yüksek duyarlılık gerektirir.” İmamoğlu, yazısında şunları söyledi:

“Aynı zamanda demokrat lider hesap verebilir, şeffaf, toplum tarafından izlenebilir ve kontrol edilebilir bir kişi olmalıdır. Demokratik lider partisinin ilkelerine bağlı kalır ama partizan olmaz. Demokratik cumhurbaşkanının hiçbir hakkı yoktur. ülkesini, belediyesini veya liderliğini yaptığı partiyi kendi malı gibi görmek, sözleşme gereği kendisine verilen yetkiyi belirli bir süre için kullanmak, kendisine verilen görevi yerine getiremediğinde görevinden ayrılmayı bilmek ve toplumsal beklentilerin gerisinde kalmaktadır.

DW/EC, TY

DW Türkçe’ye VPN ile nasıl erişebilirim?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu